ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ ΓΣΕΒΕΕ ΕΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΠΙΣ ΤΕΕ ΓΕΣΑΣΕ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΓΣΕΕ)

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΓΣΕΒΕΕ)

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (ΕΣΕΕ)

ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΑΔΕΔΥ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (ΠΙΣ)

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΤΕΕ)

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΓΕΣΑΣΕ)


 

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι παραπάνω φορείς συναντήθηκαν σήμερα, 3/10/2012, στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ. Κατά την συνάντηση τους αυτή εξέφρασαν τη κοινή τους ανησυχία και την αντίθεση τους στα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Θεωρούν ότι τα μέτρα αυτά εκτός από άδικα και υφεσιακά, είναι αναποτελεσματικά για την έξοδο από την κρίση και καταστροφικά για την Ελληνική κοινωνία και οικονομία. Επίσης, τους απασχόλησαν τα ζητήματα της απαξίωσης των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, της βίαιης συρρίκνωσης του Δημοσίου (μέσω της εφεδρείας και των απολύσεων), της εκποίησης του δημόσιου πλούτου, της υποβάθμισης της δημοκρατίας, καθώς και της ανάπτυξης φασιστικών φαινομένων στη χώρα μας.

Παράλληλα οι δύο εργοδοτικοί φορείς (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) και η ΓΣΕΕ εξέφρασαν με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό τη θέληση τους για αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Με δεδομένη την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 26/9/2012 αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για συνέχιση κοινών δράσεων και συντονισμού των περαιτέρω ενεργειών των φορέων. Για το λόγο αυτό καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια του Σαββάτου, 6/10/2012, για την προάσπιση του ύψιστου αγαθού της υγείας και της Δευτέρας, 8/10/2012, που διοργανώνει η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ, με κορύφωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων την πραγματοποίηση, άμεσα, νέας γενικής απεργίας, με τη συμμετοχή όλων των φορέων, προκείμενου να αποτραπεί η ψήφιση των νέων επώδυνων μέτρων.