Δελτίο τύπου της 01/11/2012

Αθήνα 1. 11.2012

 

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                   

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αισθάνεται ικανοποίηση και χαιρετίζει την καταψήφιση από την Βουλή της τροπολογίας, με την οποία είχε εισαχθεί νομοθετική ρύθμιση για την ένταξη των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και των κλάδων υγείας άλλων ταμείων.

 

Προσπαθήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα να συνεργήσουμε μαζί με τους άλλους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να μην ψηφιστούν από την Βουλή ρυθμίσεις, που υφαρπάζουν αποθεματικά υγειών κλάδων ταμείων, υποβαθμίζουν την περίθαλψη των κλάδων, των υπό ένταξη φορέων, αλλά και αδυνατούν μόνο με τον τρόπο αυτό να δώσουν τη δυνατότητα βιωσιμότητας σε έναν “θνησιγενή” ΕΟΠΥΥ.

 

Καλέσαμε τους βουλευτές ιατρούς του Κοινοβουλίου να αντιταχθούν στην περαιτέρω αποδυνάμωση του κλάδου υγείας των υγειονομικών, με την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ και τους ζητήσαμε να αποτρέψουν τέτοιες πρακτικές.

 

Η κινητοποίηση μας – με τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Πανεπιστημονικού μετώπου και με τις άλλες δράσεις – μας δίνει το δικαίωμα να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι, από την σημερινή εξέλιξη και να συνεχίσουμε την προσπάθεια να αποτρέψουμε και στο άμεσο μέλλον, κάθε προσπάθεια που θα επιχειρηθεί στην κατεύθυνση της ένταξης των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ.

 

Καλούμε όλο τον ιατρικό κόσμο της χώρας αλλά και τον επιστημονικό, σε εγρήγορση προσπάθεια και δράση, ώστε πολιτικές που δεν έχουν κοινωνική αποδοχή και στήριξη όχι μόνο να απορριφθούν αλλά και να καταδικαστούν.

 

Για τον Π.Ι.Σ

 

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γ. Γραμματέας

           

            Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ                                      Κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ