Δελτίο τύπου Π.Ι.Σ. της 21.06.2013

Αθήνα 21.6.2013

 

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους Τούρκους συναδέλφους ιατρούς, οι οποίοι επιτελώντας το αυτονόητο καθήκον τους, έσπευσαν να περιθάλψουν διαδηλωτές που τραυματίστηκαν από την υπέρμετρη χρήση βίας από τις δυνάμεις καταστολής.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την παρεμπόδιση άσκησης του ιατρικού έργου και τις συλλήψεις συναδέλφων μας, οι οποίοι το μόνο που έπραξαν ήταν να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους να παράσχουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες.

Τα στοιχεία που μας απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας είναι συγκλονιστικά και εξόχως ανησυχητικά αφού έγινε υπέρμετρη χρήση χημικών, απευθείας εκτόξευση χημικών και νερού σε σώματα πολιτών, με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Έλληνες ιατροί είχαν, στο πρόσφατο παρελθόν, παρόμοια εμπειρία βίαιης αντιμετώπισης από τις δυνάμεις καταστολής στις παλλαϊκές κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις φωνές διεθνώς, που ζητούν να σταματήσει η βίαιη καταστολή των δημοκρατικών κινητοποιήσεων του τουρκικού λαού.

 

Για το Π.Ι.Σ

 

 

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γ. Γραμματέας

           

            Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ                                      Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ