Να σταματήσει άμεσα η καταστροφική πολιτική της έντασης και της ρήξης με τον ιατρικό κόσμο

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2013


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Να σταματήσει άμεσα


η καταστροφική πολιτική της έντασης και της ρήξης με τον ιατρικό κόσμο


 


 


Πολιτική έντασης και ρήξης με το ιατρικό σώμα και τους άλλους εργαζόμενους του Συστήματος Υγείας έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με κορυφαία στιγμή τα όσα έλαβαν χώρα την περασμένη Πέμπτη στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.


 


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει με έμφαση ότι η πολιτική που εφαρμόζεται, με τις μεγάλες περικοπές των δαπανών υγείας, την αποδυνάμωση των δημόσιων δομών του Συστήματος και τις επερχόμενες μεταβολές στον ΕΟΠΥΥ, οδηγεί τους επιτελείς του Υπουργείου σε επικοινωνιακή πολιτική αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα προβλήματα υγείας και, μέσα από πολιτική έντασης και ρήξης, στην διαπόμπευση και την συκοφάντηση των εργαζομένων της υγείας, προκειμένου όσο γίνεται ανώδυνα να περάσουν οι πολιτικές αυτές.


 


Ας καταλάβουν οι επιτελείς του Υπουργείου Υγείας ότι «τα τερτίπια» αυτά δεν οδηγούν πουθενά και το μόνο που κάνουν είναι να στρέφουν την κοινωνία εναντίον εκείνων οι οποίοι, χρόνια τώρα, με τις πολιτικές τους, έφεραν αδιέξοδα και καταστροφικά αποτελέσματα.


 


Σταματήστε επιτέλους! Αλλιώς, η εξέγερση της κοινωνίας θα συμπαρασύρει όχι μόνο κάθε ιθύνοντα καταστροφέα, αλλά  και ό,τι έχει μείνει όρθιο σήμερα στο Σύστημα Υγείας.


 


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί για ακόμη μία φορά να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τις πομπώδεις διακηρύξεις, τις συκοφαντίες, τις διαπομπεύσεις και τις πολιτικές πυγμής, γιατί ο Ιατρικός κόσμος, αλλά και ο χώρος της υγείας, δεν ανέχεται ούτε θα ανεχθεί για πολύ ακόμη την τακτική αυτή.


 


 


 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.