Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας –

 

                                                                                                                        Αθήνα 24.12.2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας –

παρεμβάσεις του ΠΙΣ

 

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το Νομοσχέδιο «‘Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση Περιγεννητικής Φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας».

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος είχε εκφράσει αναλυτικά τις θέσεις του Π.Ι.Σ. στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής, όπως και ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Από τις θετικές ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου θεωρούνται η θεσμοθέτηση του Ινστιτούτου Μελέτης και Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, (που θα λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου – ΝΠΙΔ), η μονιμοποίηση των πενταετούς θητείας ιατρών του Ε.Σ.Υ., η τακτοποίηση της εκκρεμότητας για την αποζημίωση των παρόχων υγείας του Οίκου του Ναύτου.

Ρυθμίσεις, βελτιώσεις, αποσύρσεις άρθρων, που ζητήθηκαν από τον Π.Ι.Σ. ιδιαίτερα όσον αφορά την επιβολή ποινών σε ιατρούς και φαρμακοποιούς για την επανειλημμένη υπέρβαση των ορίων συνταγογράφησης δεν έγιναν αποδεκτές όπως και μία σειρά άλλων ζητημάτων που έπρεπε να ρυθμιστούν κατά σαφή και οριστικό τρόπο, όπως π.χ. η άμεση αποζημίωση των εφημεριών μέσω μισθολογικών καταστάσεων, η αποζημίωση μικτών εφημεριών κ.λ.π.

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχάλης Βλασταράκος καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης του Νομοσχεδίου παρίστατο στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, θέλοντας να σημειώσει το έντονο ενδιαφέρον του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για τα ζητήματα που αφορούν την ευπρεπή ιατρική λειτουργία και την προστασία της υγείας του ελληνικού λαού.

Οι διεκδικήσεις δεν σταματούν και η συμπαράταξη όλων κρίνεται αναγκαία για το παρόν και το μέλλον.

Ευχόμαστε σε όλους τους ιατρούς της χώρας και σε όλους τους πολίτες Καλά Χριστούγεννα, υγεία, δύναμη, προκοπή και αισιόδοξο και ευτυχές το νέο έτος 2015.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.