Eπιστολή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δ. Κοντό, σχετικά με το θέμα ανακοστολόγησης ιατρικών εξετάσεων

 


 


 


 


 


                                                                                                                                Αθήνα 28.4.2015


Προς τον                                                                                                              ΑΠ: 957


Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ


κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΟΝΤΟ


Ενταύθα


 


Κύριε Πρόεδρε,


Απαντώντας στο υπ΄αριθμ.πρωτ. οικ.13120/7.4.2015 έγγραφό σας με θέμα: «Αποστολή πρότασης ανακοστολόγησης διαγνωστικών εξετάσεων στον Π.Ι.Σ», με το οποίο μας ζητάτε παρατηρήσεις, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα κάτωθι:


Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 17.4.2015,  αλλά  και μετά από εισήγηση των Οργανώσεων στις οποίες κοινοποιείται, απορρίπτουμε την πρόταση περί ανακοστολόγησης των ιατρικών πράξεων, θεωρώντας της ως ένα οριζόντιο μέτρο, το οποίο πλήττει ουσιαστικά τη λειτουργία των Ιδιωτικών Εργαστηρίων και Κέντρων, αλλά και έχει επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασφαλισμένων.


Η πλήρης κοστολόγηση από το ΚΕ.Σ.Υ. όλων των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τα δημογραφικά δεδομένα,  αποτελεί τη λύση,  η οποία θα πρέπει να προχωρήσει και μέσα από την οποία ο ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να προβεί στις αναγκαίες του ενέργειες.


Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.


   Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας


 


 


                                     ΜΙΧΑΗΛ Π.ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ