Συνάντηση Προέδρου Π.Ι.Σ. με Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων για τα εκκαθαριστικά των ιατρών

                                               


                                                                                                            Αθήνα, 27 Μαΐου 2015


 


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


 


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΙΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ


 


Σύσκεψη μεταξύ της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κυρίας Κατερίνας Σαββαΐδου και του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, παρουσία του Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ κ. Κων. Μπαρούς και υπηρεσιακών παραγόντων. Η συνάντηση ορίστηκε με παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις βεβαιώσεις αποδοχών που έχουν σταλεί στους παρόχους υπηρεσιών υγείας.


 


Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ζήτησε από τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να διορθωθούν οι βεβαιώσεις αποδοχών και να σταλούν στους παρόχους υγείας νέες, με τα χρηματικά ποσά τα οποία έχουν στην πραγματικότητα αποδοθεί.


 


Ο κ. Βλασταράκος σημείωσε ότι  δεν έχει υπολογιστεί το ποσόν των 24 εκατομμυρίων ευρώ των διαγνωστικών εξετάσεων στον προϋπολογισμό των 328 εκατομμυρίων ευρώ του 2014. Επίσης, ανέφερε ότι δεν έχει υπολογιστεί το clawback του δευτέρου εξαμήνου του 2014, καθώς και τα clawback και rebate σύμφωνα με το ατομικό όριο κάθε παρόχου.


 


Η κυρία Σαββαΐδου εξέφρασε την πρόθεσή της να τακτοποιήσει το ζήτημα προς την κατεύθυνση της φορολόγησης των πραγματικών χρηματικών ποσών που έχουν αποδοθεί στους παρόχους υπηρεσιών υγείας. Για το θέμα αυτό και προκειμένου να γίνουν οι ανάλογες ρυθμίσεις ορίστηκε συνάντηση μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΟΠΥΥ και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. 


 


 


 


 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ