Επιστολή προς Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτριο Κοντό

Προς                                                          Αθήνα,       27/7/2015


Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ                                                        Αρ. Πρωτ. : 1764


κ. Δημήτριο ΚΟΝΤΟ


Αποστόλου Παύλου 12, Μαρούσι


 


 


 


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,


 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κατά τη συνεδρίασή του της 24/7/2015, συζήτησε το με ημερομηνία 23/7/2015 Δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ και αποφάσισε να σας εκφράσει τη θλίψη του για το εν λόγω Δελτίο Τύπου, αλλά και την οργή και την αγανάκτησή του για το ύφος και το περιεχόμενό του.


 


Η αναφορά σας ότι κάποιοι Ιατρικοί  Σύλλογοι παραβιάζουν συμβατικές υποχρεώσεις παρόχων υγείας, με μονομερή διακοπή παροχής υπηρεσιών προς ασφαλισμένους, θα έπρεπε να προβληματίσει κυρίαρχα τον ΕΟΠΥΥ.


 


Μετά από τόσους μήνες παραβίασης εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ των συμβατικών υποχρεώσεών του προς τους παρόχους υγείας, εκδίδετε Δελτίο Τύπου, με το οποίο προσβάλλετε ολόκληρο το Ιατρικό Σώμα.


 


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ενδιαφέρεται για την ομαλή ιατρική λειτουργία και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή, αλλά και την προστασία της υγείας και της περίθαλψης των πολιτών.


 


Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταβιβάζονται οικονομικές επιβαρύνσεις στους ασφαλισμένους, αλλά ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να καλύπτει, σύμφωνα και με τις υποχρεώσεις του, την ασφαλιστική τους κάλυψη.


 


Οι πάροχοι υγείας, για πολλούς μήνες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αγόγγυστα και χωρίς ν’ αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, όπως έχει υποχρέωση και γι’ αυτό θα έπρεπε τουλάχιστον, εάν όχι να τους ευχαριστείτε, τουλάχιστον να μην τους απειλείτε.


 


 


 


 


 


Ως Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, δεν επιθυμούμε να ακολουθήσουμε ύφος και τακτική, η οποία θα ζημιώνει την περίθαλψη συνολικά, διεκδικούμε όμως ν’ ανταποκριθείτε με σεβασμό στις υποχρεώσεις που έχετε απέναντι στους παρόχους υγείας.


Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.


 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 


      ΜΙΧΑΗΛ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ                           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΒΑΡΝΑΒΑΣ