Να καταβληθούν τα οφειλόμενα στον ΕΟΠΥΥ ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ

                                               


                                                                                         Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2015


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


Να καταβληθούν τα οφειλόμενα στον ΕΟΠΥΥ ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ


κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού


 


Την καταβολή στον ΕΟΠΥΥ των οφειλομένων ποσών που έχουν παρανόμως παρακρατηθεί από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και ανέρχονται σε 1,6 δισ. ευρώ, ζήτησε εκ νέου ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.


 


Ο κ. Βλασταράκος, ο οποίος συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ ως εκπρόσωπος του συνόλου των παρόχων υγείας, δήλωσε ότι αν ο ΕΟΠΥΥ δεν καταφέρει να κινηθεί αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση, ο ΠΙΣ θα προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται για τη διασφάλιση της αποπληρωμής των επαγγελματιών υγείας και της παροχής υπηρεσιών περίθαλψης στους ασφαλισμένους.


 


Επίσης, ζήτησε να αποδοθεί στους παρόχους το 10% που έχει παρακρατηθεί για υπηρεσίες τους από το 2012 (με γρήγορη εκκαθάριση) και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να πληρώνονται άμεσα, προκειμένου να μη φορολογούνται για χρηματικά ποσά που δεν έχουν εισπράξει.  Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξει ο Ν.4308/άρθρο 11 (ΦΕΚ 251/24.4.2014), ως προς τις υπηρεσίες υγείας, καθώς δεν δύνανται οι πάροχοι υγείας να πληρώνονται 6-7 μήνες μετά την έκδοση του τιμολογίου τους.


 


Ο ΠΙΣ χαρακτηρίζει θετική την επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ κατά 46,2 εκατομμύρια ευρώ –  όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Δημόπουλος – και ζητεί από την Πολιτεία να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υγείας με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του έλληνα πολίτη και της ιατρικής λειτουργίας. 


 


 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ