Αναφορά από την Ετήσια Συνάντηση του JDN/WMA – Μόσχα 2015

 

Δίκτυο Νέων Ιατρών Ελλάδας  (ΔΙ.Ν.Ι.Ε.) – Junior Doctors’ Network – Hellas (JDN-Hellas)

 






 

Αρ. Πρωτ. 16/2015

Αθήνα, 07/11/2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αναφορά από την Ετήσια Συνάντηση του JDN/WMA – Μόσχα 2015

Εκλογή και συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. 2015-2016 του Δικτύου Νέων Ιατρών του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου (JDN/WMA) – Ελληνική Συμμετοχή

 

Το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα και συγκεκριμένα στο χώρο του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου (World Trade Center, WTC) η ετήσια Συνάντηση Νέων Ιατρών του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου (World Medical Association, WMA), την οποία διοργάνωσε το Δίκτυο Νέων Ιατρών του WMA (JDN/WMA) και φιλοξένησε η Ρωσική Ιατρική Εταιρεία (Russian Medical Society).

 

Οι Έλληνες νέοι ιατροί εκπροσωπήθηκαν εκεί – για 4η συνεχόμενη χρονιά (από το 2011) παρόλο που η Ελλάδα δεν αποτελούσε μέχρι σήμερα μέλος του WMA – από 2μελή αποστολή του JDN-Hellas, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ροδίτη, Πρόεδρο του ΔΣ, και Ιωάννη Κοσμίδη, Μέλος του ΔΣ.

 

Η εν λόγω συνάντηση αποτελεί τη μεγαλύτερη διάσκεψη των Νέων Ιατρών παγκοσμίως,

καθώς οι συμμετέχοντες ανέρχονται σε πλέον των 50 ατόμων από όλες τις ηπείρους.

Άλλωστε, ο WMA με μέλη του εθνικούς ιατρικούς συλλόγους από πλέον των 100 χωρών,

εκπροσωπεί άνω των 10 εκατομμυρίων ιατρών.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκε ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης, με επιμέρους παρουσιάσεις από τους υπευθύνους Ιατρικής Εκπαίδευσης, Ιατρικής Ηθικής και Κοινωνικο-ιατρικών Υποθέσεων. Επίσης, συζητήθηκαν τρέχουσες δραστηριότητες του JDN/WMA, με έμφαση στο κείμενο ψηφίσματος προς τον WMA σχετικά με την «Ευημερία των Ιατρών» (WMA Statement on Physician Wellbeing), το οποίο αποτελούσε βασική πρωτοβουλία των νέων ιατρών του JDN/WMA και το οποίο υιοθέτησε στη Μόσχα η Γενική Συνέλευση του WMA στις 17 Οκτωβρίου 2015. Επίσης, έγιναν παρουσιάσεις για τα τρέχοντα φλέγοντα ιατρικά και εκπαιδευτικά ζητήματα από τους συμμετέχοντες νέους ιατρούς από Ιαπωνία, Τουρκία, Ισπανία, Περού, Νιγηρία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Βραζιλία, Πορτογαλία, Κουβέιτ, Μιανμάρ, Γερμανία και Ελλάδα. Ακόμη, έγινε παρουσίαση της νέας καμπάνιας αντιγριπικού εμβολιασμού για επαγγελματίες υγείας από τους υπευθύνους του WMA με τίτλο «Let Kids Be Kids».

 

 

Τέλος, η συνάντηση έκλεισε με τη διενέργεια των αρχαιρεσιών για την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Δικτύου Νέων Ιατρών του WMA, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ JDN/WMA 2015-2016

 

Πρόεδρος: Dr. Ahmet Murt, Τουρκία

Αντιπρόεδρος: Dr. Elizabeth Wiley, ΗΠΑ

Γραμματέας: Dr. Konstantinos Roditis, Ελλάδα

Υπεύθυνος Ιατρικής Εκπαίδευσης: Dr. Fadiana Ghaisani, Ινδονησία

Υπεύθυνος Ιατρικής Ηθικής: Dr. Fehim Esen, Τουρκία

Υπεύθυνος Κοινωνικο-ιατρικών Υποθέσεων: Dr. Kimberly Williams, Καναδάς

Υπεύθυνος Μελών: Dr. Chiaki Mishima, Ιαπωνία

Υπεύθυνος Εκδόσεων: Dr. Ricardo Correa, ΗΠΑ

Υπεύθυνος Επικοινωνιών: Dr. Wunna Tun, Μιανμάρ

Άμεσα πρώην Πρόεδρος: Dr. Nivio Moreira, Βραζιλία

Άμεσα πρώην Αντιπρόεδρος: Dr. Patrick Ezie, Νιγηρία

 

Η συμμετοχή του JDN-Hellas στη διοίκηση του JDN/WMA για την τρέχουσα περίοδο 2015-2016 αποτελεί σημαντικότατη εξέλιξη, τόσο για την διεθνή εκπροσώπηση των νέων συναδέλφων, όσο και για την προώθηση των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τους νέους ιατρούς της χώρας μας στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα με σκοπό την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την πιθανή εξεύρεση λύσεων.

 

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, η πολύ ευχάριστη εξέλιξη πως κατά τη Γενική Συνέλευση του WMA που ακολούθησε (14-17 Οκτωβρίου) στον ίδιο χώρο, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έγινε δεκτός ομόφωνα ως το 112ο μέλος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην συνολική εκπροσώπηση του ιατρικού λειτουργήματος στο παγκόσμιο ιατρικό γίγνεσθαι.

 

Συνημμένα

1.       Το ψήφισμα της Μόσχας για την Ευημερία των Ιατρών (WMA Statement on Physician Wellbeing)

2.       Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του JDN/WMA

3.       Ομαδικές φωτογραφίες από τους συμμετέχοντες

 

Χρήσιμες Συνδέσεις

·         Ιστοσελίδα JDN/WMA


·         Καμπάνια Αντιγριπικού Εμβολιασμού «Let Kids Be Kids» του WMA, απευθυνόμενη στους Επαγγελματίες Υγείας


·         Σελίδα του JDN-Hellas στο Facebook

ΠΡΟΣΦΑΤΑ