Δήλωση Προέδρου ΠΙΣ

 


Αθήνα 16.6.2016


 


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΜΙΧΑΗΛ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΥ


 


Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, στις 15 Ιουνίου 2016, διαπιστώθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση των συμβάσεων των παρόχων υγείας δεν έχουν καταλήξει πουθενά, είναι ατέρμονες. Κατά την άποψή μου, πρόκειται για παρελκυστική τακτική για την οποία έχει μεγάλη ευθύνη η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.


 


Εκ των πραγμάτων, θα οδηγηθούμε ξανά σε νέα παράταση των συμβάσεων, για να υπάρχει η στοιχειώδης περίθαλψη των πολιτών, με όρους που είναι για τον Π.Ι.Σ. ανισοβαρείς και οδηγούν τους νέους ιατρούς στην ανεργία, την υποαπασχόληση και τη μετανάστευση.


Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στις 31 Δεκεμβρίου 2015, είχε δηλώσει σε δημοσιογράφο ότι πρόθεσή του ήταν οι συμβάσεις να λήξουν εντός τριών μηνών. Ήδη πέρασαν 6 μήνες και το αποτέλεσμα είναι ανύπαρκτο.


 


Σε απάντηση δημοσιευμάτων ότι ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. στηρίζει τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ  παρότι είναι σε άλλη ιδεολογική κατεύθυνση, δηλώνω ότι πάνω απ΄ όλα είμαι Πρόεδρος όλων των ιατρών ανεξαρτήτως χρώματος και υποστηρίζω τη σωστή λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος οφείλει να παρέχει ποιοτική περίθαλψη στους πολίτες. Παράλληλα ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να υποστηρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των παρόχων υπηρεσιών υγείας.


 


 


 


 


 


Η προσπάθειά μου είναι να τηρούνται οι όροι της ηθικής και δεοντολογίας, τόσο από τη Διοίκηση, όσο και από τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ και προς τα εκεί θα κατευθύνονται οι ενέργειές μου.


 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΙΣ ΜΙΧΑΗΛ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΥ