Ομιλία του Προέδρου του ΠΙΣ στην εκδήλωση για τη «Δωρεά και Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων»

                                     


                                                                                                         Αθήνα, 28 Μαΐου 2015


 


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


 


Ομιλία του Προέδρου του ΠΙΣ στην εκδήλωση για τη


«Δωρεά και Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων»


 


Στην κυτταρική θεραπεία που είναι το μέλλον της ιατρικής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του  Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, μιλώντας την Τετάρτη 27 Μαΐου, σε εκδήλωση για τη «Δωρεά και Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και την Ογκολογική Μονάδα «Μ. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». 


 


Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ συνεχάρη τους διοργανωτές και τους επιστήμονες για τη σημαντική προσπάθεια που κάνουν στον τομέα της Δωρεάς και της Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων, που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1970 με στόχο την αντιμετώπιση διαταραχών του αίματος και σήμερα θεραπεύει πολλές τέτοιες διαταραχές. Η αλλογενής μεταμόσχευση – είπε – έχει εξελιχθεί σε μια αποτελεσματική κυτταρική ανοσοθεραπεία για τη θεραπεία ενός αριθμού καρκίνων.


 


Αναφερόμενος στην κυτταρική θεραπεία ο κ. Βλασταράκος ανέφερε ότι είναι το μέλλον της ιατρικής, ελπιδοφόρα για την αντιμετώπιση καρκίνων, αυτοάνοσων, νευρολογικών και καρδιολογικών ασθενειών, ενώ πρόσφατες επιστημονικές δημοσιεύσεις μιλούν ακόμα και για την σκλήρυνση κατά πλάκας, τους τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού και τη νόσο του Πάρκινσον.


 


 


Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου – πρόσθεσε ο κ. Βλασταράκος – ενδιαφέρεται τα μέγιστα για την κοινωνική προσφορά, την επιστημονική και εκπαιδευτική δράση σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο και είναι αρωγός και συμπαραστάτης κάθε προσπάθειας προς αυτή την  κατεύθυνση.


 


O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα αναλάβει δράσεις και θα εργαστεί με τους ειδικούς ώστε να αυξηθεί η δωρεά και οι μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα σταματήσουν να χάνονται στην Ελλάδα ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας της έλλειψης δοτών.


 


 


 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ


 


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έρευνα της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρ. Ένωσης, για τις πρακτικές διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία

Έρευνα της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρ. Ένωσης, για τις πρακτικές διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία

Ερωτηματολόγιο της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων – πρόγραμμα ReaderSHip project, της Ευρ. Ένωσης, για την αξιολόγηση των πρακτικών διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία, στην Ε.Ε. Τα...