Διεκδίκηση της καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών, από τις αρχές του χρόνου, σε ιατρούς πολλών Κέντρων Υγείας της χώρας

                                     


                                                                                      Αθήνα, 9 Ιουνίου 2015


 


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


Ο Π.Ι.Σ. ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ


 


Την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, από τις αρχές του χρόνου, στους ιατρούς πολλών Κέντρων Υγείας της χώρας, ζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.


 


Ο Π.Ι.Σ. αντιλαμβάνεται ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με την υπαγωγή των Κέντρων Υγείας στις Υγειονομικές Περιφέρειες, πλην όμως συντάσσεται με τους ιατρούς Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας οι οποίοι εργάζονται με αυταπάρνηση, πολλές ώρες, κάτω από δύσκολες συνθήκες, χωρίς να αμείβονται σε ότι αφορά τις εφημερίες τους τελευταίους πέντε μήνες.


 


Έχουμε γίνει αποδέκτες καταγγελιών ιατρών Κέντρων Υγείας, οι οποίοι αναφέρουν όχι μόνο ότι δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες από τις αρχές του έτους, αλλά και ότι θα περικοπεί σημαντικά το σχετικό κονδύλι.  Αυτό σημαίνει ότι θα δεν πληρωθούν το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών, κάτι το οποίο μας βρίσκει αντίθετους.


 


Καλούμε την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην πληρωμή όλων των ιατρών των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας για το σύνολο των εφημεριών που έχουν δουλέψει.


 


Ο Π.Ι.Σ. δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την εργασία και την αξιοπρέπεια του ιατρικού κόσμου, καθώς και την ασφαλή εφημέρευση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.


 


 


 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ