ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ι.Σ. ΜΙΧΑΗΛ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

                                     


                                                                                                Αθήνα, 27 Αυγούστου 2015


 


 


 


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ι.Σ. ΜΙΧΑΗΛ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΥ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ


 


Τις σοβαρές ελλείψεις και τη μεγάλη δυσλειτουργία των Νοσοκομείων Λακωνίας, Σπάρτης και Μολάων είχα επισημάνει στις 14/4/2015, μετά από σύσκεψη με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας κ. Μαρία Τσιρώνη, τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, τη Διοικήτρια κ. Ευδοξία Παπαγεωργίου, τον αναπληρωτή Διοικητή κ. Δημήτρη Παναγόπουλο, τους εκπροσώπους των ιατρών και των λοιπών εργαζομένων, καθώς και το δήμαρχο Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη.


Σήμερα, περίπου πέντε μήνες μετά από εκείνη τη σύσκεψη διαπιστώνουμε ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την κάλυψη των κενών, με αποτέλεσμα η Παθολογική Κλινική Σπάρτης να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις περίθαλψης των πολιτών, μετά τη συνταξιοδότηση της Διευθύντριας της Κλινικής.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Σπάρτης με το από 25/8/2015 Δελτίο Τύπου θέτει την Πολιτεία ενώπιον των ευθυνών της.


Αξίζουν συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, η οποία ως Παθολόγος και Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προσφέρθηκε – όπως μου ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία – να καλύψει άνευ αμοιβής την Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου το προσεχές Σαββατοκύριακο.


Κατά τη χθεσινή (26/7/2015) επικοινωνία μου με τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος είχε λάβει γνώση του προβλήματος, επισήμανα την ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης, δεδομένου ότι οι ανάγκες περίθαλψης του νομού, λόγω και της αποδόμησης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, έχουν αυξηθεί. Είναι επιτακτική η ανάγκη πλήρωσης της θέσης του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, η πρόσληψη δύο επικουρικών Παθολόγων στο Νοσοκομείο Σπάρτης, καθώς και η πρόσληψη επικουρικών ιατρών Παθολόγων στο Νοσοκομείο Μολάων – καθώς ο ένας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και ο άλλος λόγω προσωπικών ζητημάτων δεν υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Μολάων – όπως τονίζεται και στο Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας.


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ως θεσμικό όργανο της Πολιτείας στα θέματα της Υγείας, ζητεί να γίνουν άμεσες ενέργειες ώστε τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν έγκαιρα, σύμφωνα και με την υπόσχεση του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη  Κουρουμπλή. Ο Π.Ι.Σ. θα παρακολουθεί σταθερά τις εξελίξεις, παρεμβαίνοντας όποτε χρειάζεται.


Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη ότι η νοσοκομειακή περίθαλψη χρειάζεται επανασχεδιασμό, ηλεκτρονική διασύνδεση των νοσοκομείων με τις Υγειονομικές Περιφέρειες, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να φροντίσει για την άμεση πλήρωση των κενών.


 


 


 


 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ


 


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έρευνα της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρ. Ένωσης, για τις πρακτικές διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία

Έρευνα της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρ. Ένωσης, για τις πρακτικές διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία

Ερωτηματολόγιο της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων – πρόγραμμα ReaderSHip project, της Ευρ. Ένωσης, για την αξιολόγηση των πρακτικών διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία, στην Ε.Ε. Τα...