Γνώση και Καινοτομία απάντηση στην κρίση Ομιλία του Προέδρου Π.Ι.Σ. στο 12ο Παμπελοποννησιακό Συνέδριο

                                                                                                            24.10.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γνώση και Καινοτομία απάντηση στην κρίση

Ομιλία του Προέδρου Π.Ι.Σ. στο 12ο Παμπελοποννησιακό Συνέδριο

 

Για την αξία της δια βίου εκπαίδευσης των ιατρών μίλησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος στο 12ο Παμπελοποννησιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα Κορινθίας. Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου και τους Ιατρικούς Συλλόγους Πελοποννήσου.

 

Στους χαιρετισμούς τους κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, το απόγευμα της Παρασκευής 21.10.2016, τόσο ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, Καθηγητής κ. Ιωάννης Τσολάκης, όσο και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Σωτήρης Δαμασκηνός, τόνισαν τη σημασία της επιστημονικής εκδήλωσης των Ιατρικών Συλλόγων Πελοποννήσου που συμβάλλει όχι μόνο στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, αλλά και την ευκαιρία προβολής και ανάδειξης της προσπάθειας των ιατρών της περιφέρειας σε επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο.

 

Ο κ. Βλασταράκος αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει ο Π.Ι.Σ. στην εκπαίδευση των ιατρών, η οποία επιτυγχάνεται και μέσω των Συνεδρίων και δήλωσε ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είναι αρωγός σε ανάλογες προσπάθειες εξού και η συμμετοχή του μέσα από την ευγενική πρόσκληση των διοργανωτών του. «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι περιφερειακοί Σύλλογοι διοργανώνουν Επιστημονικά Συνέδρια, δίνοντας έτσι στους ιατρούς της Περιφέρειας τα ερεθίσματα που χρειάζονται, προκειμένου να συνεχίζεται το

 

επιστημονικό και ερευνητικό έργο απ’ άκρου εις άκρον της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδος», τόνισε στον χαιρετισμό του.

 

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ., είπε μεταξύ άλλων ότι η προώθηση της Ιατρικής Επιστήμης μέσω της γνώσης, των εξελίξεων της τεχνολογίας και της καινοτομίας, είναι η απάντηση στη κρίση που αντιμετωπίζουμε σήμερα σε κοινωνικό, οικονομικό αλλά και αξιακό επίπεδο. Η τεχνολογία – πρόσθεσε – αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς συμβάλλοντας τόσο στη πρόληψη όσο και αποκατάσταση παθήσεων που κατά το παρελθόν δημιουργούσαν θανατηφόρα συμβάντα, αλλά και αναπηρίες, που σήμερα έχουν περιοριστεί.

 

Παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σύστημα Υγείας, λόγω της ελλιπής χρηματοδότησής του, αυτό εξακολουθεί να λειτουργεί με τις φιλότιμες προσπάθειες των ιατρών, τόσο μέσα στις Δημόσιες Δομές Υγείας, όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, με τη κοινωνική προσφορά στα ιδιωτικά ιατρεία.

 

Η Ιατρική Επιστήμη, παρά τις κρίσεις και τους πολέμους, συνεχίζει το έργο της και παρά τις ελλείψεις και δυσλειτουργίες, αναδεικνύει το μεγαλείο της Ιπποκρατικής Ιδέας που έχουν έντονη στη ψυχή τους οι Έλληνες Ιατροί.

 

Ο κ. Βλασταράκος αναφέρθηκε στην κοινωνία η οποία έχει πληγεί σημαντικά από την εφαρμογή μέτρων που φέρνουν αλλεπάλληλες περικοπές και τόνισε ότι η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία για την παροχή ασφαλούς και ποιοτικής περίθαλψης στους πολίτες.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έρευνα της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρ. Ένωσης, για τις πρακτικές διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία

Έρευνα της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρ. Ένωσης, για τις πρακτικές διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία

Ερωτηματολόγιο της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων – πρόγραμμα ReaderSHip project, της Ευρ. Ένωσης, για την αξιολόγηση των πρακτικών διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία, στην Ε.Ε. Τα...