Νέα ενημέρωση Π.Ι.Σ. προς τους Ιατρικούς Συλλόγους σχετικά με τον κορωνοϊό

Νέα ενημέρωση Π.Ι.Σ. προς τους Ιατρικούς Συλλόγους σχετικά με τον κορωνοϊό

Αθήνα, 18-3-2020

Α.Π.: 5138

Προς τους

Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η τήρηση των οδηγιών που εστάλησαν εχθές σχετικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων είναι απολύτως αναγκαία για τον περιορισμό της κίνησης των ασθενών και μέσω αυτού της διασποράς του ιού. Οιαδήποτε ιατρική πράξη δύναται να αναβληθεί για μικρό χρονικό διάστημα, οφείλουμε να την αναβάλλουμε (τακτικοί επανέλεγχοι, προληπτικές εξετάσεις , τακτικοί εμβολιασμοί ενηλίκων και παιδιών) Παρακαλούμε για την ενημέρωση των ιατρών μελών του Συλλόγου σας.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η λειτουργία του Π.Ι.Σ. 9 το πρωϊ με 9 το βράδυ , σε καθημερινή βάση μέχρι τη λήξη της κρίσιμης κατάστασης, θα μεταφερθεί και θα γίνεται τις προσεχείς ημέρες, από απόσταση. Συνιστούμε αντίστοιχη λειτουργία και για τους Ιατρικούς Συλλόγους, ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση των συναδέλφων ιατρών.

Επίσης, ιατροί που επέστρεψαν στη χώρα από ταξίδι στο εξωτερικό μετά τις 16-3- και ειδικά από την Μ. Βρετανία , υποχρεούνται να μείνουν σε περιορισμό κατ’ οίκον 14 ημέρες.

Τέλος, υπενθυμίζουμε τις αυξημένες ανάγκες του Ε.Σ.Υ. για τις οποίες υπάρχει σχετική προκήρυξη για πρόσληψη επικουρικών ιατρών, την οποία παρακαλούμε να επαναπροωθήσετε στα μέλη σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ