Περιγραφή διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος – Νοέμβριος 2022

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Σας ενημερώνουμε ότι οι Άδειες Άσκησης Επαγγέλματος των ιατρών που έχουν υποβάλει αιτήσεις από τις 19/10/2022 και ανήκουν στην μαζική ορκωμοσία των ιατρικών σχολών της χώρας, βρίσκονται σε διαδικασία έκδοσης και θα μπορείτε να τις παραλάβετε από τις 10/11/2022 αποκλειστικά και μόνο κατόπιν ραντεβού. Επίσης, θα αναρτηθούν και στους προσωπικούς σας λογαριασμούς στις 09/11/2022 & ώρα 13:00, από όπου θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπει με τους κωδικούς που του είχαν χορηγηθεί κατά την αίτησή του να “κατεβάσει” την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματός του σε ηλεκτρονική μορφή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Η παραλαβή θα γίνει μόνο για όσους ιατρούς έχουν ολοκληρωμένο φάκελο και έχουν προχωρήσει στην πληρωμή του παραβόλου. Όσοι δεν έχουν πληρώσει το παράβολο δεν θα μπορούν να παραλάβουν την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματός τους μέχρι να ολοκληρωθεί ο φάκελός τους, συμπεριλαμβανομένου του παραβόλου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Στην ηλεκτρονική του μορφή το έγγραφο δεν έχει την ισχύ του πρωτοτύπου το οποίο είναι πρωτότυπο, μοναδικό, αναντικατάστατο και δεν επανεκδίδεται.

Στο πλαίσιο της αποφυγής της διασποράς του COVID-19 και της ασφάλειας όλων μας, η παραλαβή των εγγράφων σας μπορεί να γίνει ως εξής:

1) Με αυτοπρόσωπη παρουσία

Από την είσοδο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Πλουτάρχου 3, 10675, Κολωνάκι, 4ος όροφος), αυστηρά και μόνο ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, το οποίο θα κλείσετε μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του ΠΙΣ (www.pis.gr) από το κουμπί ΡΑΝΤΕΒΟΥ που βρίσκεται στην αρχική σελίδα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ είναι να έχετε κλείσει ραντεβού, στο οποίο παρακαλείσθε να είστε τυπικοί, να έχετε συμπληρωμένη την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ που θα βρείτε παρακάτω και να έχετε μαζί σας την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ/ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ σας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ.

2) Παραλαβή από τρίτο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο

Σε περιπτώσεις που η παραλαβή των εγγράφων σας γίνει από τρίτο πρόσωπο, αυστηρά και μόνο ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, θα πρέπει να διαθέτει τα εξής:

Α) Έτοιμη, συμπληρωμένη και εκτυπωμένη εξουσιοδότηση από εσάς την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά στην κυβερνητική πλατφόρμα www.gov.gr και απαραιτήτως θα πρέπει να φέρει μαζί του ο εξουσιοδοτούμενος

Β) Εκτυπωμένη και συμπληρωμένη Υπεύθυνη Δήλωση που θα φέρει τα στοιχεία και την υπογραφή του προσώπου που θα παραλάβει αντί για εσάς, που θα βρείτε παρακάτω

Γ) Την ταυτότητά του.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ.

ΩΡΑΡΙΟ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ: 11:00 – 13:00.

3) Παραλαβή από εταιρεία ταχυμεταφορών (Courier)

Επιλέγοντας, επικοινωνώντας και μισθώνοντας οι ίδιοι εταιρεία courier της επιλογής σας και ενημερώνοντάς μας σχετικά αποκλειστικά και μόνο μέσω email στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις k.poulopoulou@pis.gr και i.stefanoudaki@pis.gr δηλώνοντας την εταιρεία courier που θα αποστείλετε, την ταχυδρομική σας διεύθυνση και το τηλέφωνο επικοινωνίας σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενημερώνουμε ότι ο Π.Ι.Σ. ΔΕΝ αναλαμβάνει τη χρέωση της αποστολής των παραπάνω εγγράφων.

ΩΡΑΡΙΟ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ COURIER: 10:00 – 14:00.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (Το παρόν έγγραφο θα πρέπει συνοδεύει την εξουσιοδότηση)