Δελτίο τύπου Π.Ι.Σ. για 48ωρη πανελλαδική απεργία που αποφασίστηκε από την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ για τις 30/11/2010 & 1/12/2010

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την 48ωρη πανελλαδική απεργία που αποφασίστηκε από την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ για τις 30/11/2010 & 1/12/2010, με επιτακτικά αιτήματα του κλάδου.
Επικαιροποιώντας τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων και των Εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων,ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, απευθύνεται στη Διοίκηση του ΙΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ζητά:
1. Άμεση ανανέωση των συμβάσεων όλων των υπηρετούντων ιατρών με σύμβαση έργου και προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων συμβάσεων αορίστου χρόνου, με κύριο κριτήριο την προϋπηρεσία στο ΙΚΑ, (ΠΔ 197/2008) με ταυτόχρονη κατάργηση των «αποικιοκρατικού τύπου» συμβάσεων έργου.
2. Άμεση υλοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ ΕΤΑΜ για πρόσληψη 1.400 ιατρών-οδοντιάτρων, προκειμένου να καλυφθούν οι υφιστάμενες ανάγκες της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, η οποία έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό (λόγω αποχωρήσεων πολλών ιατρών) σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνη για τους ασφαλισμένους του και δυσβάσταχτη για τους ιατρούς και λοιπούς εργαζομένους του τομέα υγείας και περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.
3. Άμεση υλοποίηση του Επιστημονικού Βαθμολογίου μέσα από τη λειτουργία του Β΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου, του οποίου η λειτουργία έχει ανασταλεί από εξαμήνου.
4. Αναβάθμιση της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, η οποία υποβαθμίζεται λόγω του μικρού προβλεπόμενου χρόνου εξέτασης των ασθενών, της επιμήκυνσης της λίστας των τηλεφωνικών ραντεβού και της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων στην παροχή της περίθαλψής τους.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των Ιατρών του ΙΚΑ διαμαρτύρεται δημόσια και καταγγέλλει τις πρακτικές διασυρμού του Ιατρικού Κόσμου συνολικά, από όργανα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, με την επίκληση υπερσυνταγογραφήσεων φαρμάκων-θεραπειών. Είναι απαράδεκτη η κατασυκοφάντηση του Κλάδου χωρίς να προϋπάρχει παραπομπή στα αρμόδια πειθαρχικά και εισαγγελικά όργανα και με την άρνηση κοινοποίησης των αποδεικτικών στοιχείων που αφορούν τους φερόμενους ως ενόχους παραβατικών συμπεριφορών.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Δρ. Εμμανουήλ Γ. Καλοκαιρινός Δρ. Κώστας Ι. Αλεξανδρόπουλος

Δελτίο τύπου Π.Ι.Σ. για 48ωρη πανελλαδική απεργία που αποφασίστηκε από την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ για τις 30/11/2010 & 1/12/2010