Π.Ι.Σ. προς Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια για νέες συμβάσεις με ΕΟΠΥΥ

Αθήνα, 22 Αυγούστου 2019

Προς τον Υπουργό Υγείας

κ. Βασίλειο Κικίλια

Αριστοτέλους 17 10433 Αθήνα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παραμένει κλειστός για νέους ιατρούς, που επιθυμούν να συμβληθούν μαζί του, από την ίδρυσή του, γεγονός αρνητικό τόσο για τον οργανισμό όσο και για τους νέους συναδέλφους.

Η προηγούμενη ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α., με πρόσχημα την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του ιατρικού κόσμου για σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενέταξε τη δυνατότητα νέων συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στις διαπραγματεύσεις με πλαίσιο των εκ των πραγμάτων πλέον αποτυχημένων σχεδιασμών της για την Π.Φ.Υ. (ΤΟΜΥ- GATE KEEPING κ.λ.π.).

Αισθανόμαστε ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για την επίλυση με πρακτικό πνεύμα απλών προβλημάτων και για το λόγο αυτό ζητούμε την προκήρυξη συμβάσεων με νέους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και όρους σύμβασης ίδιους με τους σημερινούς συμβεβλημένους. Ο αριθμός των θέσεων προφανώς θα καθοριστεί από τις οικονομικές δυνατότητες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε ιατρούς με λήψη τίτλου ειδικότητας μετά το 2012, εργαζόμενους στο εξωτερικό με σκοπό την ανάσχεση του κύματος φυγής των νέων ιατρών, καθώς επίσης και ιατρούς κατοίκους περιοχών με ελλειπή ιατρική κάλυψη.

Στην κατεύθυνση αυτή, επιδιώκουμε την άμεση έναρξη διαλόγου για σύναψη συλλογικής σύμβασης και ορθολογική κατανομή των θέσεων, διερευνώντας παράλληλα τις δυνατότητες βελτίωσης των όρων των συμβάσεων.

Αναμένοντας τη θετική ανταπόκρισή σας

Ο Πρόεδρος

Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Πλαστικός Χειρουργός

Ο Γενικός Γραμματέας

Δρ. Γεώργιος Ι Ελευθερίου

Αγγειοχειρουργός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ