ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Έλληνες ιατροί, ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, συμπαρίστανται στις εργασίες της Συνόδου της Κοπεγχάγης.


Αντιπροσωπεία της Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών (Standing Committee of European Doctors), μέλος της οποίας είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, θα βρίσκεται από σήμερα στην Δανία για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου.


Ο ΠΙΣ θεωρεί επείγουσα ανάγκη τη λήψη μέτρων που θα έχουν ως επακόλουθο την προστασία της Δημόσιας Υγείας.


Τώρα χτυπάει η ώρα για δράση. Η Μόνιμη Επιτροπή Ευρωπαίων Ιατρών πιστεύει ότι οι προτάσεις που γίνονται στη Σύνοδο για μείωση της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου ως το 2050, η μείωση εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου κατά 30% ως το 2020, η οικονομική ενίσχυση των αναπτυσσόμενων χωρών ώστε να μπορέσουν να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή και άλλα μέτρα που συζητιούνται, θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.


Η Μόνιμη Επιτροπή Ευρωπαίων Ιατρών θεωρεί επείγουσα ανάγκη να συνταχθεί μια ισχυρή Συνθήκη, ώστε να υποχρεωθούν όλες οι χώρες να αναλάβουν οριστικές δεσμεύσεις για την προώθηση της Δημόσιας Υγείας.


Οι Έλληνες ιατροί, ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, συμπαρίστανται στις εργασίες της Συνόδου της Κοπεγχάγης…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ