Δελτίο τύπου Π.Ι.Σ. σχετικά με ” την εφαρμογή της δραστικής ουσίας στην συνταγογράφηση”

Aθήνα 20.11.2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει, για μια ακόμη φορά, την έντονη διαμαρτυρία του για την εφαρμογή της δραστικής ουσίας στη συνταγογράφηση, με την εσπευσμένη έκδοση υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 3057, Τεύχος Δεύτερο 18.11.2012).

 

Η μνημονιακή επιλογή για την περικοπή των δαπανών υγείας, αλλοιώνει την ιατρική λειτουργία, επιβάλει στον φαρμακοποιό να χορηγεί το φτηνότερο διαθέσιμο γενόσημο της αγοράς, προκαλεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και επιβαρύνει τον ασθενή προκειμένου να λάβει το φάρμακο που έχει ανάγκη.

 

Για μία ακόμη φορά τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι ιατροί θα προασπίσουν την σωστή λειτουργία του επαγγέλματός τους, δεν θα αφήσουν την υγεία στα χέρια των εμπόρων της υγείας και θα καταφύγουν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Επαναλαμβάνουμε στα μέλη μας (Ιατρικούς Συλλόγους) να συστήσουν σε όλους τους ιατρούς να συνταγογραφούν το φάρμακο (εμπορική ονομασία) το οποίο θεωρούν αναγκαίο για την θεραπεία του ασθενή τους. Οι συνταγές θα φέρουν ειδική σφραγίδα, που θα επισημαίνει ότι η αλλαγή φαρμάκου προκαλεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και επισύρει ποινικές ευθύνες. 

 

 

Για τον Π.Ι.Σ

 

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γ. Γραμματέας

           

            Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ                                                Κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ