Να σταματήσουν το καταστροφικό έργο τους οι “σοφοί” του υπουργείου Υγείας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2013

 

 

 

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Να σταματήσουν το καταστροφικό έργο τους οι “σοφοί” του υπουργείου Υγείας!

 

 

O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί ότι η δημιουργία επιτροπής διαπραγμάτευσης που φέρεται να δημιουργείται, έχει αξία για την προμήθεια φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ μέσα από καλή ποιότητα και χαμηλή τιμή.

 

Όμως, επιτροπές για διαπραγμάτευση πακέτων διαγνωστικών εξετάσεων και λοιπών πράξεων σημαίνει ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας και κλείσιμο μικρών και μεσαίων ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων.

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί από όλους τους εμπλεκομένους, και ιδιαιτέρως το Yπουργείο Υγείας και τους αρμοδίους φορείς, να σταματήσουν κάθε ενέργεια, η οποία στοχεύει στην εκχώρηση μεγάλου μέρους της περίθαλψης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

 

Σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτούμε ερήμην μας, οι τεχνοκράτες “σοφοί” του Υπουργείου να οδηγήσουν τους γιατρούς σε περιθωριοποίηση και τους ασθενείς σε θύματα του κέρδους των επιχειρήσεων. Ας σταματήσουν επιτέλους, να κατευθύνουν οι καταστροφείς του χθες, σύμβουλοι των Υπουργείων, ανενόχλητοι το “σωτήριο” έργο τους!

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα σταθεί απέναντι σε τέτοιες λογικές και θα ζητήσει προσωπικές ευθύνες, με κάθε τρόπο και από κάθε έναν που οδηγεί την περίθαλψη του ελληνικού λαού, στα περίεργα μονοπάτια της ιδιωτικής εκμετάλλευσης και του κέρδους.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έρευνα της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρ. Ένωσης, για τις πρακτικές διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία

Έρευνα της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρ. Ένωσης, για τις πρακτικές διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία

Ερωτηματολόγιο της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων – πρόγραμμα ReaderSHip project, της Ευρ. Ένωσης, για την αξιολόγηση των πρακτικών διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία, στην Ε.Ε. Τα...