Διάλογος ουσιαστικός και όχι προσχηματικός για την ΠΦΥ

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2013

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Διάλογος ουσιαστικός

και όχι προσχηματικός για την ΠΦΥ

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει λάβει και την τρίτη πρόταση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τον ΕΟΠΥΥ, η οποία παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού κο Δ. Κοντό.

 

Ενημερώνουμε πως ο ΠΙΣ εξετάζει ενδελεχώς και τις τρεις προτάσεις για την ΠΦΥ και θα επανέλθουμε ενημερώνοντας το Υπουργείο Υγείας, τα αρμόδια όργανα και επιτροπές καθώς και το ευρύ κοινό με τις σχετικές θέσεις μας.

 

Με γνώμονα την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που ιδιαίτερα σήμερα πρέπει να επιδεικνύεται από όλους τους φορείς της Υγείας, ο ΠΙΣ θα τοποθετηθεί στην κατεύθυνση μίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας η οποία είναι αναγκαίο να αποσυμφορήσει τα Νοσοκομεία, αλλά και να μειώσει το κόστος από τις πανάκριβες νοσηλείες.

 

Επισημαίνουμε πως χρειάζεται ορθός σχεδιασμός, ουσιαστική, διοικητική και οικονομική στήριξη, διότι διαφορετικά, όπως και ο ΕΟΠΥΥ που έχει οδηγηθεί παρά τις επισημάνσεις και τις αντιρρήσεις μας του παρελθόντος σε αδιέξοδο, έτσι και οποιοδήποτε σχέδιο θα καταλήξει ως σχέδιο χωρίς εφαρμογή.

 

Τονίζουμε για μία ακόμη φορά, πως ελπίζουμε ότι ο διάλογος θα είναι ουσιαστικός και παραγωγικός και όχι προσχηματικός στη βάση προαποφασισμένου σχεδίου.

 

 

 


 

 

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

 

ΜΙΧΑΗΛ Π. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ