Ενημέρωση για τις συναντήσεις του ΠΙΣ με τους υπουργούς και αρχηγούς κομμάτων

                                                                                                                                                                                                             Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Ενημέρωση για τις συναντήσεις του ΠΙΣ


με τους υπουργούς και αρχηγούς κομμάτωνΑλλεπάλληλες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα του Προεδρείου του Π.Ι.Σ. με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Ομοσπονδίας των Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, και τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.


Θα τονιστεί η ανάγκη για προστασία των Δημόσιων Δομών της περίθαλψης και η περαιτέρω ενίσχυσής τους με κάθε τρόπο. Η διαθεσιμότητα – κινητικότητα και απολύσεις εργαζομένων του χώρου της Υγείας, όχι μόνο πρέπει να αποφευχθούν αλλά πρέπει να τονιστεί σήμερα από όλους μας η ανάγκη προστασίας της Δημόσιας Υγείας με όλα τα μέσα, προκειμένου, σε μία εποχή που οι άστεγοι, ανασφάλιστοι και αδύναμοι συνάνθρωποί μας αυξάνονται καθημερινά, να μην υπάρξουν συνέπειες εγκατάλειψης της υγείας από αδυναμία του πολίτη να έχει το φάρμακο και τον ιατρό του.
Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση


Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 21.11.2013, με τους Προέδρους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκο, της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Α. Κατσίκη και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κ. Θεοδοσιάδη.


Ζητήθηκε η επίσπευση υλοποίησης των δεσμεύσεων του Υπουργού για απαλλαγή από τις περικοπές του επιπλέον ποσού από την κύρια σύνταξη που αναλογεί στους μονοσυνταξιούχους, η διάθεση του αναγκαίου προσωπικού στο Ταμείο μας για τη γρήγορη απονομή συντάξεων, αλλά και την εξυπηρέτηση τρεχουσών αναγκών των ασφαλισμένων (με την επάνοδο των αποσπασμένων υπαλλήλων-διάθεση προσωπικού με τα προγράμματα ανέργων κ.λ.π).


Επίσης η επαναφορά της Στέγης των Υγειονομικών στον Κλάδο Σύνταξης από τον ΕΟΠΥΥ όπου έχει μεταφερθεί, η επίσπευση της είσπραξης, μέσα από τους αναγκαίους μηχανισμούς και ρυθμίσεις, των εσόδων του Ταμείου μας (ΤΣΑΥ) από εισφορές ιδιαίτερα εργοδοτών που καθυστερούν αδικαιολόγητα, καθώς επίσης και άλλα τρέχοντα θέματα που αφορούν την βιωσιμότητα και λειτουργία του Ταμείου Υγειονομικών (ΤΣΑΥ).

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Φ. κ. Δ. Λιντζέρη


Πραγματοποιήθηκε επίσης χθες Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013, με το Προεδρείο του Π.Ι.Σ. Συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας του Οργανισμού, η ενδυνάμωση της αξιοπιστίας του προσωπικού του, η αποτελεσματικότητα των ελέγχων του, τα Διαγνωστικά και Θεραπευτικά Πρωτόκολλα, η συμμετοχή των εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου στις αποφάσεις της Διοίκησης του Οργανισμού, καθώς και άλλα ζητήματα.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έρευνα της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρ. Ένωσης, για τις πρακτικές διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία

Έρευνα της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρ. Ένωσης, για τις πρακτικές διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία

Ερωτηματολόγιο της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων – πρόγραμμα ReaderSHip project, της Ευρ. Ένωσης, για την αξιολόγηση των πρακτικών διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία, στην Ε.Ε. Τα...