ΠΙΣ: Σε πλήρη ετοιμότητα για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς

 

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΠΙΣ: Σε πλήρη ετοιμότητα για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς

 

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος από την πρώτη μέρα του σεισμού της Κεφαλονιάς παρακολουθεί – σε στενή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές – την υγειονομική φροντίδα της περιοχής προκειμένου να παρασχεθούν όλες οι αναγκαίες ιατρικές υπηρεσίες στον πληγέντα πληθυσμό της περιοχής.

 

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς κ. Σοφία Ζαφειράτου και τους άλλους υγειονομικούς παράγοντες, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα, που θα δημιουργήσουν κινδύνους για την δημόσια υγεία.

 

Πολλοί Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν θέσει στη διάθεση αρκετούς ιατρούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι εάν χρειαστεί να παράσχουν τη βοήθειά τους. Οι ιατροί της Κεφαλονιάς τόσο των Νοσοκομείων όσο και των άλλων Δημοσίων δομών (ΕΟΠΥΥ κ.λ.π,), αλλά και ιδιώτες ιατροί, καταβάλλουν συγκινητικές προσπάθειες, προκειμένου η περίθαλψη του πληθυσμού να είναι ολοκληρωμένη.

 

Από την Πολιτεία ζητούμε, να καταβληθούν όλες εκείνες οι ενέργειες, προκειμένου να μην δημιουργηθούν στην καρδιά του χειμώνα κίνδυνοι, τόσο για την δημόσια υγεία, όσο και την περίθαλψη των κατοίκων.

 

Είμαστε σε ετοιμότητα, προκειμένου να συνεργήσουμε όλοι για την υγειονομική ασφάλεια των κατοίκων.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.