Ο Πρωθυπουργός να επιληφθεί και να δώσει τέλος στιςπολιτικές ευτελισμού και ανεντιμότητας

 

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΠΙΣ: Ο Πρωθυπουργός να επιληφθεί και να δώσει τέλος στις πολιτικές ευτελισμού και ανεντιμότητας

 

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με οργή και αγανάκτηση παρακολουθεί τις τελευταίες εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας, για το χαράτσι των 5 ευρώ που θα επιβάλλει για κάθε επίσκεψη ασφαλισμένου ασθενή στα νέα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ.

Με έντονο το αίσθημα δυσαρέσκειας για τους μόλις 2000 περίπου ιατρούς που έκαναν αίτηση για ένταξη στο ΠΕΔΥ, ο Υπουργός Υγείας εξακολουθεί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος, θέτοντας κι’ άλλα εμπόδια με το νέο μέτρο στην πρόσβαση των ασθενών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ΠΕΔΥ.

Υπάκουος στους Τροϊκανούς εντολοδόχους, επιτίθεται βάναυσα στην ήδη κατακερματισμένη από τις οικονομικές επιβαρύνσεις κοινωνία, με μόνο στόχο την ικανοποίηση των αριθμών εν όψει και των εξετάσεών του την Τρίτη.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό που έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως δεν θα επιβληθούν νέες επιβαρύνσεις, να λάβει θέση αναλογιζόμενος τις ευθύνες του απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, για την ανάκληση τέτοιου είδους πρακτικών που συνιστούν πολιτικές ευτελισμού, έλλειψης ηθικής και ανεντιμότητας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλα τα μέλη του να εγερθούν και να εμποδίσουν με κάθε τρόπο αυτές τις ανθρωποκτόνες τακτικές, στην κατεύθυνση μίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσφορά σε όλους τους πολίτες.

Όλοι μαζί λέμε ΟΧΙ στην εκμετάλλευση και την απαξίωση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έρευνα της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρ. Ένωσης, για τις πρακτικές διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία

Έρευνα της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρ. Ένωσης, για τις πρακτικές διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία

Ερωτηματολόγιο της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων – πρόγραμμα ReaderSHip project, της Ευρ. Ένωσης, για την αξιολόγηση των πρακτικών διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία, στην Ε.Ε. Τα...