ΠΙΣ: Συνάντηση με τους Ιδιωτικούς Φορείς παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

 

 

Αθήνα, 2 Μαΐου 2014

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΠΙΣ: Συνάντηση με τους Ιδιωτικούς Φορείς

παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκου και όλων των φορέων που εκπροσωπούν Διαγνωστικά Κέντρα, Εργαστήρια και Κλινικο – Εργαστηριακούς ιατρούς.

 

Διαπιστώθηκε ομοφωνία των απόψεων των Ιδιωτικών Φορέων παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μετά από τις συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με την Πολιτική Ηγεσία και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

 

Η Εμμονή και η Υπαναχώρηση του Υπουργού Υγείας και της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, με την εφαρμογή και πάλι του απαγορευτικού και αυταρχικού claw back και ταυτόχρονα η αδυναμία από πλευράς Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να εφαρμόσει ορθούς κανόνες συνταγογράφησης παραπεμπτικών και ελέγχου μέσα από σύγχρονη ηλεκτρονική υποδομή, οδηγούν τους παρόχους υγείας σε αδυναμία περαιτέρω λειτουργίας προς εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού και τους πολίτες σε στέρηση των διαγνωστικών τους εξετάσεων, με ευθύνη της Πολιτείας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ που συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, 2 Μαΐου και η Γενική Συνέλευση που συγκαλείται αύριο, Σάββατο, 3 Μαΐου θα υλοποιήσουν, μέσα και από την εισήγηση των φορέων, τις δράσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες για την βιωσιμότητα των παρόχων υγείας και για την ασφαλή περίθαλψη του ελληνικού λαού.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.