Δήλωση Προέδρου Π.Ι.Σ Μ. Βλασταράκου μετά την έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας με αφορμή την επικείμενη επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ-διαγνωστικών κέντρων, εργαστηρίων και κλινικοεργαστηριακών ιατρών

Αθήνα, 9 Μαΐου 2014


 


 


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


 


Έκτακτη συνάντηση είχε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 9 Μαΐου 2014 ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και τον Υφυπουργό, κ. Αντώνη Μπέζα, κατόπιν πρόσκλησης των τελευταίων.


 


Στον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. ετέθησαν διορθωτικές προτάσεις εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, προκειμένου να προκύψουν λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκληθεί μεταξύ των παρόχων υγείας εργαστηριακών και κλινικο – εργαστηριακών ιατρών, με την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.


 


Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. ανέφερε στην Πολιτική Ηγεσία ότι οι προτάσεις της θα μεταφερθούν σε όλους τους φορείς των εργαστηριακών ιατρών, των κλινικο – εργαστηριακών ιατρών και των διαγνωστικών κέντρων, προκειμένου στην νέα συνάντηση όλων των εκπροσώπων των φορέων με την πολιτική ηγεσία, την ερχόμενη Δευτέρα 12 Μαΐου, να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. 


 


Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. δήλωσε επίσης: “Οι ιατροί σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι πολίτες, άλλα οδηγούνται σε τέτοιες κινήσεις, όπως η επίσχεση παροχής υπηρεσιών, εξαιτίας αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω να εξευρεθεί άμεσα λύση για το καλό όλων”.


 


 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ