Σύγκληση της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης

Αθήνα, 13 Μαΐου 2014


 


 


Δελτίο Τύπου


 


 


Σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και των εκπροσώπων των παρόχων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με τους κ.κ. Α. Γεωργιάδη, Α. Μπέζα, Δ. Κοντό, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 14 Μαΐου και ώρα 08.30 π.μ. σύγκληση της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης στα γραφεία του Π.Ι.Σ.


 


Στόχος της συνάντησης αυτής, είναι, τόσο η συζήτηση του κειμένου δεσμεύσεων που έδωσε από την πλευρά του σήμερα το Υπουργείο Υγείας, όσο και των προτάσεων οι οποίες ετέθησαν με κάποιες βελτιώσεις, υπόψη των αρμοδίων φορέων και του Προέδρου του Π.Ι.Σ. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν από την Π.Ε.Δ., θα ανακοινωθούν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.


 


Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. για μία ακόμη φορά δήλωσε πως “η αναπλήρωση του ποσού που επιβαρύνθηκαν οι πάροχοι υγείας λόγω των κλειστών εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ μπορεί να είναι ένα βήμα προς την θετική κατεύθυνση, αλλά την οριστική λύση του προβλήματος τη δίνει η αύξηση του προϋπολογισμού, η οποία πρέπει να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού ελέγχοντας πάντοτε και βάζοντας τις συνταγογραφικές εκείνες κατευθύνσεις που χρειάζονται για την αποφυγή άσκοπων υπερβολών”. 


 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ