Σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται μετά την συνάντηση του Προέδρου του ΠΙΣ με τον Υπουργό Υγείας

 


 Αθήνα, 29 Αυγούστου 2014


 


Δελτίο Τύπου


 


Σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται μετά την συνάντηση του Προέδρου του ΠΙΣ με τον Υπουργό Υγείας


 


Συνάντηση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βλασταράκου, με τον Υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, παρουσία του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Υγείας, κ. Αθανασίου Πλεύρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014, στο Υπουργείο Υγείας. Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα επείγοντα προβλήματα του Κλάδου και της Περίθαλψης.


 


Συγκεκριμένα, από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ζητήθηκε η υλοποίηση του πλαισίου συμφωνίας ΠΙΣ – Υπουργείου Υγείας για τις διαγνωστικές εξετάσεις μετά και τις Υπουργικές Αποφάσεις Υ9/οικ.70522/14.8.2014 και Υ9/οικ.70521/14.8.2014, (ΦΕΚ 18/8/14).


 


Ο Υπουργός Υγείας αποδέχθηκε τις θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σε σχέση με το εξοντωτικό rebate στους εργαστηριακούς ιατρούς, αλλά κυρίως στους κλινικοεργαστηρικούς ιατρούς, ενώ παραδέχθηκε το πρόβλημα με το χαμηλό ύψος του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις. Ο περιορισμένος προϋπολογισμός, λόγω και της μη λειτουργίας των εργαστηρίων του ΠΕΔΥ, οδηγεί σε κατάρρευση τα μικρά και τα μικρομεσαία εργαστήρια. Η αναπλήρωσή του είναι επιβεβλημένη.


 


Ο Υπουργός Υγείας υποσχέθηκε ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν βελτιωτικές αποφάσεις στις ως άνω κατευθύνσεις.


 


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος παρακολουθεί τις εξελίξεις και ευελπιστεί ότι άμεσα θα ληφθούν οι αποφάσεις εκείνες οι οποίες συμβάλλουν στην βιωσιμότητα των εργαστηρίων και  των ιατρείων, μέσα στις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες για τη χώρα μας, αλλά και στην παροχή ποιοτικής περίθαλψης προς τους ασφαλισμένους.


 


Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε για μία ακόμα φορά στον Υπουργό Υγείας ότι αναμένει όλες τις αναγκαίες και επείγουσες αποφάσεις για τη λειτουργία των νοσοκομείων, του ΠΕΔΥ, του ΕΟΠΥΥ, την εξόφληση των δεδουλευμένων κ.λ.π., οι οποίες έχουν κατ’ επανάληψη τεθεί και συζητηθεί στο Υπουργείο Υγείας.


 


Ο ιατρικός κόσμος της χώρας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, οικονομικά και λειτουργικά, και η περίθαλψη των ασφαλισμένων έχει υποβαθμισθεί και αποδυναμωθεί, με αποτέλεσμα να έχει απολέσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα.


 


Η προσπάθεια για να δρομολογηθούν ρεαλιστικές και εφικτές λύσεις θα είναι συνεχής και ζητούμε από την Πολιτεία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις όλων για αξιοπρεπή περίθαλψη των πολιτών και για ευπρεπή λειτουργία των ιατρών.


 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.


 


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έρευνα της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρ. Ένωσης, για τις πρακτικές διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία

Έρευνα της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρ. Ένωσης, για τις πρακτικές διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία

Ερωτηματολόγιο της Γεν. Δ/νσης Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων – πρόγραμμα ReaderSHip project, της Ευρ. Ένωσης, για την αξιολόγηση των πρακτικών διαχείρισης των ουσιών ανθρώπινης προέλευσης σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, στα Νοσοκομεία, στην Ε.Ε. Τα...