ΤΣΑΥ Λειτουργία και Βιωσιμότητα

 


 Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2014


 


Δελτίο Τύπου


ΤΣΑΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κατά τη Συνεδρίασή της 7ης  Νοεμβρίου 2014 ασχολήθηκε με το θέμα του ΤΣΑΥ αναλύοντας και εκτιμώντας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα και την προοπτική του.


Η μακροχρόνια μέχρι σήμερα ασκούμενη πολιτική έχει οδηγήσει το Ταμείο σε κατάσταση που η βιωσιμότητά του είναι αμφίβολη και οι υπηρεσίες που παρέχει ευρίσκονται στο χειρότερο δυνατό επίπεδο.


Η αποψίλωσή του από το προσωπικό, ο ανεπαρκής εκσυγχρονισμός του, η ατελής ηλεκτρονικοποίηση του Συστήματος και τα υπόλοιπα προβλήματα δομικής λειτουργίας, έχουν οδηγήσει πολλές φορές τους ασφαλισμένους του Ταμείου σε αδυναμία λήψης υπηρεσιών χωρίς τη δική τους ευθύνη, καθώς και σε συνεχή τριβή και εντάσεις με τις υπηρεσίες του Ταμείου.


Η άμεση συνάντηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ, κ. Μ. Βλασταράκου με τους Προέδρους των άλλων Υγειονομικών φορέων, το Διοικητή του Ενιαίου Ταμείου κ. Α. Σελλιανάκη και με τις υπηρεσίες του Ταμείου, παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Αν. Βασιάδη, καθώς επίσης και με τους Προέδρους των άλλων φορέων που συναπαρτίζουν το Ενιαίο Ταμείο μας ΕΤΑΑ, θα είναι άμεση προτεραιότητα, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο, μέσα από την νέα Συνεδρίασή του τις επόμενες ημέρες, να αποφασίσει για τις ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν.


Είναι καθήκον και προτεραιότητα να εμποδίσουμε τη παραπέρα αποψίλωση και αποδυνάμωση του Ταμείου, να καταγγείλουμε σε κάθε τόνο και με κάθε μέσο τη μέχρι σήμερα απαράδεκτη πολιτική, που έχει οδηγήσει το Ταμείο μας στη σημερινή του κατάσταση και να προχωρήσουμε μαζί με όλους τους φορείς Υγειονομικών, σε συνεργασία με τους φορείς Νομικών και Μηχανικών, σε κάθε αναγκαία διοικητική και νομική ενέργεια για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, την αναζήτηση ευθυνών και την προστασία της περιουσίας και της βιωσιμότητας του ταμείου.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.