Συνάντηση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την Παρασκευή 27 Μαρτίου

 


                                               


                                                                                                            Αθήνα, 26 Μαρτίου 2015


 


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


Συνάντηση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την Παρασκευή 27 Μαρτίου


 


Συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Υπουργό κ. Π. Κουρουμπλή, τον Αναπληρωτή Υπουργό  κ. Α. Ξανθό  και τους Γενικούς Γραμματείς Υγείας και Δημοσίας Υγείας, κ.κ. Σπ. Κοκκινάκη και Γ. Μπασκόζο, θα έχει αύριο, Παρασκευή 27 Μαρτίου, το Προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προκειμένου να συζητηθούν οι προτεραιότητες οι οποίες αφορούν αυτήν τη χρονική στιγμή την περίθαλψη του πληθυσμού και την λειτουργία των ιατρών.


Η άμεση χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ είναι από τις κύριες προτεραιότητες, προκειμένου να πληρωθούν οι ιατροί των Δημόσιων Νοσοκομείων (υπάρχουν πολλών ετών ανεξόφλητες εφημερίες),  καθώς και οι πάροχοι υγείας από τον ΕΟΠΥΥ.


Οι προτεραιότητες όσον αφορά την παρεχομένη περίθαλψη θα συζητηθούν, προκειμένου οι πολίτες να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό, όπως επιβάλλουν οι σύγχρονες απαιτήσεις.


 


Περιοδεία του ΠΙΣ σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα


Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  και ακολούθως κλιμάκιο του ΠΙΣ, με επικεφαλής τον  Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκο, θα περιοδεύσει το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαρτίου στους Νομούς Ευρυτανίας και Φθιώτιδος, προκειμένου από κοινού με τους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους και Φορείς και με τις επισκέψεις στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής να γίνουν κοινωνοί εκ του σύνεγγυς των τοπικών προβλημάτων,  ώστε να πράξουν τα δέοντα προς την πολιτική ηγεσία για την κάλυψη των αναγκών στο σύστημα περίθαλψης.


 


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με κάθε τρόπο θα εντείνει τις προσπάθειές του, προκειμένου με ψυχραιμία και με διάλογο, να προωθηθούν άμεσα οι λύσεις οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών, αλλά και  στην ανάταξη της αξιοπρέπειας στην  λειτουργία των ιατρών.


 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ