«Παρά τις ελλείψεις, οι ιατροί κρατούν όρθιο το Σύστημα Υγείας» Ομιλία του Προέδρου του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκου στο 13ο Πολυθεματικό Συνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας

                                                                                                      

 

                                                                                                             Αθήνα 5.12.2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Παρά τις ελλείψεις, οι ιατροί κρατούν όρθιο το Σύστημα Υγείας»

Ομιλία του Προέδρου του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκου στο 13ο Πολυθεματικό Συνέδριο

του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας

 

«Παρά τις ελλείψεις και αδυναμίες που υπάρχουν στις υγειονομικές μονάδες, οι ιατροί καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες και κατορθώνουν να κρατήσουν όρθιο το Σύστημα Υγείας». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) κ. Μιχαήλ Βλασταράκος μιλώντας στο 13ο Πολυθεματικό Συνέδριο που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας, την Παρασκευή και το Σάββατο 2 & 3 Δεκεμβρίου 2016. Ο κ. Βλασταράκος μετέβη στη Σπάρτη μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας κας Μαρίας Τσιρώνη και του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να μετάσχει στη Τελετή Έναρξης και να χαιρετήσει τις εργασίες του Συνεδρίου.

 

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ., κατά το χαιρετισμό του και κηρύττοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, συνεχάρη τη Πρόεδρο και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου για την άρτια οργάνωση του Συνεδρίου και την προσφορά του στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών, τόσο της τοπικής ιατρικής κοινότητος, όσο και της γενικότερης.

 

 

 

Όπως είπε, τα μηνύματα του Συνεδρίου είναι μηνύματα προσφοράς προς την επιστημονική κοινότητα και στη κοινωνία σήμερα περισσότερο από ποτέ που βρίσκεται σε κρίση και εναγωνίως ζητά ερείσματα αλληλεγγύης.

 

Ο κ. Βλασταράκος προέτρεψε τον ιατρικό κόσμο να καταβάλλει μείζονα προσπάθεια, προκειμένου να υπερκεράσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα, παραμένοντας πιστός στον όρκο και την αποστολή του.

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος – τόνισε – ενδιαφέρεται τα μέγιστα για την δια βίου εκπαίδευση των ιατρών και η εκπαίδευση είναι η καλύτερη απάντηση στην κρίση που βιώνουμε, καθώς αποτελεί πλούτο για τη χώρα μας, παρότι η μετανάστευση καλών επιστημόνων, μας αποστερεί τη δυνατότητα της προσφοράς τους στο τόπο μας.

 

«Ο ΠΙΣ στηρίζει κάθε Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος αγωνίζεται και προσφέρει στην κοινωνία, αλλά και στην επιστήμη γιατί μπορεί η κρίση που μας έχει πλήξει να είναι βαθειά, αλλά με την προσπάθεια, την αλληλεγγύη και την εκπαίδευση, μπορούμε να βγούμε δυνατότεροι και ισχυρότεροι, στη μετασχηματική εποχή του αύριο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η αισιοδοξία για το μέλλον πρέπει να δώσει τη θέση της σε όσους απαισιοδοξούν, προκειμένου η χώρα μας να έχει ελπιδοφόρο μέλλον».

 

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Σπάρτη, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου συζήτησε με τους αρμόδιους φορείς και τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν την ιατρική περίθαλψη της περιοχής.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.