Συνάντηση Π.Ι.Σ. με Υπουργό Επικρατείας και Ψηφ. Διακυβέρνησης, κ. Κ. Πιερρακάκη

Συνάντηση Π.Ι.Σ. με Υπουργό Επικρατείας και Ψηφ. Διακυβέρνησης, κ. Κ. Πιερρακάκη, για θέματα Ψηφιακής Υγείας

Αθήνα, 21-11-2019

Α.Π.: 3825

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ.Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, είχε το Προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ.Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, η Α’ Αντιπρόεδρος κ.Άννα Μαστοράκου και ο Γενικός Γραμματέας κ.Γιώργος Ελευθερίου.

Το Προεδρείο του ΠΙΣ συζήτησε διεξοδικά το θέμα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών υγείας, ενώ κεντρικό ζήτημα αποτέλεσε ο ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών που θα διευκολύνει τόσο τη θεραπευτική διαδικασία, όσο και την επιστημονική εργασία του ιατρικού κλάδου, καθώς και θέματα που αφορούν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση της ΗΔΙΚΑ.

Επίσης συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της ψηφιακής εκπαίδευσης των ιατρών της χώρας, μέσα από κοινά προγράμματα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Κυριάκο Πιερρακάκη συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, δεδομένου ότι υπάρχει συναντίληψη στα ζητήματα της ψηφιακής υγείας. Στόχος να επιταχυνθεί η διαδικασία για την υλοποίηση των μεγάλων έργων πληροφορικής στην τομέα της υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός ζήτησε κατάλογο με ιεραρχημένες προτάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για όλα τα βασικά ζητήματα της ψηφιακής υγείας.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΙΣ

https://pis.gr/wp-content/uploads/2019/11/ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-ΠΙΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΜΕ-ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ-1.pdf