Δελτίο Τύπου Π.Ι.Σ.: Μάσκες και εμβολιασμοί

Αθήνα 23. 2. 2021

                  Α.Π.: 8725

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την αναγκαιότητα να συνεχισθεί η ορθή χρήση μάσκας από όλους τους πολίτες δεδομένου ότι ο κίνδυνος της επιδημίας στη χώρα μας εξακολουθεί να υφίσταται, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Με αφορμή τις συζητήσεις για τη χρήση διπλής μάσκας, ο ΠΙΣ υπενθυμίζει ότι μάσκα αποτελεί ένα από τα βασικότερα «όπλα» που διαθέτουμε σήμερα για να καταπολεμήσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα άμεσα.

Γι’ αυτό και η μάσκα θα πρέπει να τοποθετείται σωστά ώστε να έχει καλή εφαρμογή και να προστατεύει από μία πιθανή λοίμωξη από τον ιό, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις επίσημες αρχές.

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) υπογραμμίζει ότι στην περίοδο που διανύουμε υπάρχει αντίστοιχη αναγκαιότητα για άντληση πληροφοριών σχετικά με τον εμβολιασμό αποκλειστικά από τις υπεύθυνες πηγές ή σε ατομικό επίπεδο από τον ιατρό που παρακολουθεί έναν ασθενή.

Ο ΠΙΣ τονίζει για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ότι θα πρέπει να απομονωθούν οι όποιες ανεύθυνες συμβουλές δίνονται από άτομα που δεν σχετίζονται με την ιατρική επιστήμη, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο ειδικό πρόβλημα υγείας μπορούν να απευθυνθούν για οδηγίες στον ιατρό τους.