Π.Ι.Σ. προς Υπ. Υγείας: Στέγαση Π.Ι.Σ. & συστέγαση ιατρείων με κέντρα αισθητικής & καταστήματα οπτικών

Προς                                                                                                      Αθήνα, 5 Απριλίου 2023

Τον Υπουργό Υγείας                                                                        Α.Π.: 1023

κ. Αθανάσιο Πλεύρη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας παραθέτουμε δύο θέματα που έχουμε συζητήσει μαζί σας τον τελευταίο καιρό και των οποίων η επίλυση επείγει, καθώς ο διαθέσιμος χρόνος εξαντλείται λόγω των επικείμενων εκλογών.

1.- Διάθεση Στέγης Υγειονομικών για στέγαση του Π.Ι.Σ. και των άλλων υγειονομικών φορέων.

Παρά τη θετική σας ανταπόκριση, στο εύλογο αίτημα διάθεσης του κτιρίου που ανεγέρθηκε με χρήματα που κατέβαλαν –και συνεχίζουν να καταβάλλουν- οι γιατροί και οι άλλοι υγειονομικοί φορείς, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε συγκεκριμένη ενέργεια.

2.- Συστέγαση ιατρείων με κέντρα αισθητικής και καταστήματα οπτικών.

Εκφράσαμε, σε έντονους τόνους, την αντίθεσή μας στην απαξιωτική αυτή ρύθμιση που προέκυψε αιφνιδίως μετά από υπόδειξη συγκεκριμένου Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου και ζητήσαμε την κατάργησή της. Διαπιστώνουμε πως δεν έχετε προβεί σε καμία κίνηση κατάργησης, με αποτέλεσμα να προκαλείται μη αναστρέψιμη κατάσταση που θίγει βαρύτατα το κύρος και την αξιοπρέπεια των ιατρών.

Με την ευκαιρία της σημερινής μας επικοινωνίας, σας υπενθυμίζουμε το από 934/27-3-2023 έγγραφό μας, που χρήζει απάντησης και αφορά στη Συλλογική Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, τα ποιοτικά κριτήρια και τα πρωτόκολλα διαφόρων παθήσεων που παραμένουν χωρίς θεσμική επικύρωση.

Με εκτίμηση,